За мен

Казвам се Росен Митков, специализант съм в „Институт по интегративна психотерапия и психосоматика“, акредитиран към European Association of Integrative Psychotherapy и работя като психотерапевт под супервизия, както индивидуално, така и с двойки. През последните години надграждам своя опит в семинари и тренинги със следната насоченост:

 • Обучение за работа с двойки и Емоционално фокусирана терапия към ЕФТ център.
 • Фамилна терапия и работа с родители след развод.
 • Психотелесна аналитична терапия (Неорайхианска психотерапия).
 • Клиент-центрирана терапия, психосоматика и други.

Ключовите лични качества, които ми помагат в работата са прозрачност, емпатия, саморегулация, гъвкавост, отговорност, конфиденциалност и етичност. В личен план съм съпруг и баща.

Аз съм любопитен човек, отворен съм към света (и външния и своя вътрешен) и за мен е много удовлетворяващо да го изследвам и да търся истината и красотата в него. През годините научих много за това как човек може да постигне повече удовлетворение, как хората се свързваме и кое ни кара да се чувстваме обичани, кое ни дава мир и как да насочим своята страст за живот. За мен е вълнуващо да мога да помогна на други с това, да съм полезен на повече хора по пътя им към вътрешен мир и удовлетворение.

Свържи се с мен тук.

Терапия на двойки - Терапевт Росен Митков

Консултации

Мога да помогна в следните случаи:

 • Кризи в двойката и интиминте отношения.
 • Проблеми в комуникацията с партньора, при загуба на доверие или изневяра.
 • Липса на удовлетвореност в отношенията, работата или загуба на смисъл.
 • При тревожност, фобии или паник атаки, обсесии и компулсии (ОКР).
 • Депресия или трудна житейска ситуация, семейна, кариерна или при загуба / раздяла.
 • Родителски въпроси и трудности с отглеждането и отношенията в семейството.
 • При раздяла и развод: подкрепа през целия процес: съобщаване, същинска раздяла, отношенията след това. Медиация, разрешаване на материални спорове и въпросите за упражняване на родителските права.
 • Стрес или бърнаут. Управление на гнева.
 • Психосоматика.
Моят професионален път

Моят професионален път започна с предприемачество, развих успешно свой бизнес. През годините преминах през различни изпитания, било то свързани с разрастването на бизнеса, създаването на екип и взаимодействията в него, или пък баланс между работа и личен живот. Винаги съм имал влечение към психологията и във времето този интерес и любопитство съвсем естествено доведе до по-дълбоко навлизане в сферата (академичната и в терапевтично направление). Теорията е важна и основна част от подготовката, инвестирал съм много в квалификациите и обученията, но сякаш те придобиват повече смисъл в контекста на моя опит, преминавайки през житейските трудности.

И така, този мой път бе придружен и с работа в лична терапия, което ми помогна да достигна до повече осъзнатост и зрялост. Не случайно всеки бъдещ психотерапевт е задължен да премине през лична терапия, тъй като тя може би е най-важната част от подготовката, преди да се докосне до душата на клиента. Тя не е просто с цел „терапевтът да седне от другата страна на терапията“, а е много повече, защото степента на зрялост на личността на терапевта е ключова за капацитета му като психотерапевт. Освен това, така терапевтът развива допълнително умението си за себерефлексия, което е важно при работата с клиенти, защото мъдростта се свързва не толкова само с натрупване на житейски опит, а по-скоро с това как се учим от този опит.

udostoverenie

Записване на час: Понеделник - Събота

X